|
| Защо така?! | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Synaesthesia Администратор
Брой мнения : 1383 Точки : 2311 Репутация : 0 Дата на регистрация : 11.07.2010 Възраст : 34 Местожителство : grungeland
| Заглавие: Защо така?! Вто Ное 30, 2010 2:40 pm | |
| Защо във почти всички песни трябва да се пее за любов? И не сте ли имали моменти, в които да си кажете...дюд...тва е супер предъвкано, омръзнало ми е и звучи мега банално... А аз ненавиждам баналността, мразя банални хора, банални и тривиални изрази и мисли... Верно е , че любовта е най-могъщото и красиво чувство, но wait... толкова по-интересно е когато има кой поне малко да разнообрази. Примерно Кърт. Пък и на него якото му е , че толкова завъртянло и сложно си е писал текстовете, че понякога дори не разбираш от първо слушане, че примерно се пее за любов... дори вкарва толкова много сарказъм и ирония, че чара става още по-голям. Така че нека кажем HOORAY, за оригиналните текстописци. Омръзнало ми е от ''оо липсваш ми...ти си луната, небето, звездите, другите звезди, живота, небето цветята, хайде да се оженим да имаме много деца''. Всъщност снощи преди да си легна слушах една песен на Трейси Чапман, казва се ''fast car''. И там се пее за любов, но се пеят толкова по-различни неща... засегната е реалността, НЕЗАВИСИМО от любовта... което малко музиканти умеят да го правят. Пповечето залагат на някви тъпи вече добре познати любовни послания ... Много обичам песни, които засягат други теми.. не само тъпата любов. | |
| | | Char Администратор
Брой мнения : 672 Точки : 737 Репутация : 3 Дата на регистрация : 17.10.2010 Възраст : 32
| Заглавие: Re: Защо така?! Сря Дек 01, 2010 2:36 am | |
| Естествено, че ни е писнало от любов. :р Нека го кажем по друг начин... писна ми от Гънс он Роузес и Уайтснейк! Защо мислите, че обичам Нирвана, Пласибо, Пинк Флойд...? Те показват, че има толкова други теми, които да бъдат засегнати и толкова други начини, по които може да се пее за любов... типичен пример за "рок парче" "Ooh, babe, babe, I love you, babeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh, why won`t you? Don`t break my heaaaart BABE, oooh,oh"сериозно, нещо такова е. Хора, свестете се. | |
| | | Neli Активен
Брой мнения : 138 Точки : 144 Репутация : 0 Дата на регистрация : 23.09.2010 Възраст : 30
| Заглавие: Re: Защо така?! Сря Дек 01, 2010 8:25 am | |
| Не във всички песни се пее за любов... но в повечето песни на така комерсиалните групи... нз може би просто слушам твърде малко групи за да ми е направилоч ак такова впечатление за любовта и т.н. но някак си не бих казала че като си въртя дискографиите на тея групи всяка 5та или 10та ако щете е за любов... а мжое би просто не им слушам толквоа текстовете само хубава мелодия да има :ь | |
| | | MrMoustache Администратор
Брой мнения : 893 Точки : 2317 Репутация : 6 Дата на регистрация : 01.08.2010 Възраст : 40 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Защо така?! Сря Дек 01, 2010 11:14 am | |
| Ето затова уважавам толкова много Slayer. 29 години свирят, а нямат нито една балада. | |
| | | Lucy.Fur. Активен
Брой мнения : 94 Точки : 96 Репутация : 0 Дата на регистрация : 07.11.2010 Възраст : 33
| Заглавие: Re: Защо така?! Сря Дек 01, 2010 12:12 pm | |
| Наистина не се сещам за нищо, което мразя повече от рок балади. Предпочитам да си ям фекалите пред тва да слушам, примерно, на Бон Джоуви баладите. По принцип обичам любовни песни, обаче написани по онзи извратен, гаден, груб, саркастичен начин.
Примерно на DRAIN YOU текста chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss from my mouth to yours
е, тва е просто толкова сладко.
и много повече предпочитам пред I MISS YOU, OH BABY, OH BABY е тва:
Sitting here wishing on the cement floor Just wishing that I had just something you wore Bloody your hands on a cactus tree Wipe it on your dress and send it to me. | |
| | | haunting.fear Активен
Брой мнения : 106 Точки : 117 Репутация : 0 Дата на регистрация : 19.10.2010
| Заглавие: Re: Защо така?! Сря Дек 01, 2010 2:43 pm | |
| Луси Фър, тъкмо мислех да напиша текста на дрейн ю ебаси xD ... Иначе примерно песни като Love Buzz са малко-по стандартни..В смисъл не може да се каже, че тва не е любован песен.. Иначе Aneyrism също е неква яка..По-нестандартна . "love you so much, it makes me sick" <3
Иначе нищо против Бялата змия и Розите xD ...Мисля, че точно на групите от хард рока им е позволено да правят любовни балади, защото ТЕ НАИСТИНА ЗНАЯТ КАК ДА ГИ ПРАВЯТ.И колкото и банална да е темата за любовта, те наистина винаги имат какво да кажат по нея без да звучи банално :) | |
| | | Neli Активен
Брой мнения : 138 Точки : 144 Репутация : 0 Дата на регистрация : 23.09.2010 Възраст : 30
| Заглавие: Re: Защо така?! Чет Дек 02, 2010 1:29 am | |
| да не забравяме и Scorpions... | |
| | | Char Администратор
Брой мнения : 672 Точки : 737 Репутация : 3 Дата на регистрация : 17.10.2010 Възраст : 32
| Заглавие: Re: Защо така?! Чет Дек 02, 2010 1:56 am | |
| Харесвам Скорпс, един вид, и се кефих на концерта, но и те имат тедненцията да са банални... ако продължаваш и продължаваш да говориш за любовта по стандартния начин, няма как да не станеш банален...
I need an easy friend I do, With an ear to lend I do, Think you fit this shoe I do, But you have a clue
също го обичам. : )
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Защо така?! | |
| |
| | | | Защо така?! | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |